Skolrestaurang

På Katarina Södra skola har vi ett eget skolkök som vi är mycket stolta över. Vi lagar all mat själva och det mesta från grunden. Vi lagar mat utan tillsatser och använder svenska råvaror. Våra inköp av livsmedel uppgår till mellan 50%-60% ekologiska varor vilket är över Stockholms stads mål och varje måltid är näringsberäknad och variationsrik enligt livsmedelsverket rekommendationer.

Miljötänk är viktigt för oss, två dagar i veckan serveras det vegetariska måltider. Vi har förutom det ett vegetariskt alternativ alla övriga dagar i veckan. Grönsaker serveras varje dag, oftast har vi  4-5 olika sallader att välja på. Barnen får nybakat bröd varje dag från vårt eget bageri, det finns även hårt bröd att välja på om man vill det. Barnen kan välja mellan att dricka mjölk eller vatten till måltiderna.

Vi använder oss till stor del av färska kryddor så barnen ska ”se” maten på ett trevligt sätt och för smaksättningen. Utöver detta gör vi våra egna kryddblandningar, dressing, müsli och ketchup.

Vi har ett matråd som träffas två gånger per/termin, där barnens röst får höras. Då får vi in synpunkter som vi sedan kan arbeta vidare med. Barnen får vara med och bestämma mat en dag per termin och klass, det brukar vara ett uppskattat inslag.

Vi serverar frukost mellan 7.30 - 8.15. 10:- för barn och 20:- för vuxna. Här kan du äta av den egengjorda müslin det nybakade brödet, yoghurt, pålägg, juice, kaffe och annat gott.

Vill du som förälder äta lunch med ditt barn är du hjärtligt välkommen att äta för 40 kronor som du betalar i köket.

Har ditt barn behov av specialkost på grund av tillexempel allergier finns det en blankett som heter ”Specialkostblankett med/utan läkarintyg”. Den hittar du här på vår hemsida under ”Blanketter” och den ska lämnas in till er lärare som sedan vidarebefordrar den till köket.

Behöver ni kontakta köket, ring 08-508 42 407.

Följ oss gärna på Instagram: restaurang_sodra