Rektorsbrev april 2017

Nu blåser förändringsvindar över Katarina Södra skola.

Trots det är det mesta som vanligt. Arbete pågår i alla klasser, kunskaper byggs på, färdigheter tränas, förmågor erövras, nya lekar introduceras på rasterna…
Alltmedan vårsolen lyser och vårblommorna knoppas och påsklovet hägrar.

Just nu pågår också arbetet med nästa läsårs organisation, bemanningsplan, schema och kalendarium. Allt detta måste vara klart extra tidigt i år eftersom det kommer att bytas datasystem under sommaren.

Direkt efter påsklovet börjar vår nye biträdande rektor hos oss. Han heter Partow Khademi och kommer närmast från en tjänst som biträdande enhetschef på Språkcentrum men har även arbetat som skolledare på olika skolor i Stockholm och på skolinspektionen. Vi hälsar Partow varmt välkommen till Katarina Södra skola.

Kerstin Boussard, som arbetar som biträdande rektor 60%, fortsätter att göra det fram till skolavslutningen.

Och själv gör jag min sista termin på Katarina Södra skola. Den 1 juli går jag i pension efter 18 år på denna fantaska arbetsplats. Aldrig hade jag väl tänkt mig, när jag klev in på Katarina Södra i augusti 1999, att jag skulle pensionera mig här. Men har man förmånen att få ha så roligt varje dag på jobbet, år ut och år in, så går tiden fort…

Ny rektor kommer att vara på plats från 1 juli så höstterminen kommer att starta alldeles som vanligt den 16 augusti.

Nu tillönskas ni alla en GLAD PÅSK! På återseende efter lovet.

/Margareta Scherman

Dela:
Kategorier: