Välkommen till ett nytt läsår!

Efter en alldeles underbar sommar – vad vädret beträffar – är det väldigt roligt att få dra igång ett nytt läsår igen.

Vi håller som bäst på att planera allt roligt, nyttigt och spännande som ska ske under hösten och vi är alla spända på att få träffa er alla igen. Alldeles särskilt välkomna är alla våra nya elever både i förskoleklassen och i andra årskurser.

Vi kan också säga välkommen till flera nya medarbetare, både lärare och fritidslärare.

Vår nya biträdande rektor Rose-Marie Eriksson har nu börjat arbeta hos oss. Rose-Marie ansvarar för förskoleklasser och åk 1-3 både undervisning och fritidsverksamhet. Eftersom vår kurator Stina ska vara föräldraledig har vi en vikarie för henne under läsåret. Vår vikarierande kurator detta år heter Sahar Dahl.

Just i skrivande stund pågår förberedelser för att bygga en ny bod för rastleksaker på skolgården. Vi kommer också att starta ett stort projekt med Trivselledare för rastverksamheten. Vi jobbar för lugna, trygga och roliga raster eftersom vi vet att det påverkar undervisningen och lektionerna positivt.

Det här läsåret kommer vi också att arbeta mycket kring synligt lärande. Utvecklingsarbetet baserar sig på forskningsresultat från en av världens ledande skolforskare, John Hattie. Bland annat handlar det om att hitta de faktorer, som ger bäst effekt för elevernas lärande och därmed resultat. Alla pedagoger – både undervisande lärare och fritidslärare – deltar i utvecklingsarbetet.

Vårt gäng i köket kommer att fortsätta laga härlig mat till barnen. Utan konstgjorda tillsatser och allt lagat från grunden.

Välkommen att komma hit och provsmaka vid tillfälle!

Vi ser fram emot att träffa er torsdagen den 18 augusti.

Varmt välkomna!

Margareta Scherman